WITAM SŁONECZNIE

Przed rozpoczęciem korzystania z Forum przedstaw się pozostałym
użytkownikom. Zawsze miło poznawać nowych ludzi :)

WITAM SŁONECZNIE

Postprzez micula » 11 maja 2013, 22:28

Długo by opowiadać jak to się stało ,że tu zawitałem. Mam nadzieję ,że Wam kiedyś opowiem o tym w realu przy "słonecznym napoju".
Nazywam się Waldemar Miłek obecnie mieszkam pod Toruniem. Prowadzę Pracownię Mozaiki Antycznej http://www.mozaikiantyczne.pl
Wspólnie z innymi osobami z tego forum a raczej pod ich kierownictwem, wykonałem i zamontowałem minimum 5"słoneczników" były to zegary o powierzchni ok 20 m.kw.Propaguję " słoneczną sztukę zegarową" pisząc felietony-sprawozdania z realizacji do gazet branży kamieniarskiej ( dotychczas ukazały się dwa).
Fotografuje też zegary słoneczne w trakcie moich wypraw.(kiedyś zapłaciłem nawet za możliwość sfotografowania zegara w pewnym meczecie) a moje fotki wysyłam jednemu z tutejszych forumowiczów ale .... .Przymierzam się do wykonania zegara w swoim ogrodzie ale nie potrafię samodzielnie go "wyliczyć"
W zegarach słonecznych -Interesuje mnie szczególnie oryginalność formy nazywam to "pomysłem na zegar" , zastosowany materiał , sposób obróbki.
POZDRAWIAM
P.S. Nie umiem umieścić "swojej podobizny"przy wypowiedzi a mimo moje twarzy bym chciał. Pomożecie?
micula

Re: WITAM SŁONECZNIE

Postprzez Dharani » 15 maja 2013, 21:43

Witaj Waldemar, cieszę się, że i Ty tu trafiłeś i mam nadzieję, że będziesz się u nas dobrze czuł. A także bawił - ze słonecznym napojem, czy bez niego :) Nie wiem czy pamiętasz - jakiś czas temu rozmawialiśmy przez telefon podczas Twoich wojaży z Krzyśkiem.

Niezależnie od tego czego ktoś szuka w świecie szeroko rozumianej gnomoniki, to Forum daje możliwość odnalezienia ludzi "z branży", którzy mają rozmaite możliwości i talenty. Radością przepełnia mnie każdy nowy użytkownik, który wykazuje zainteresowanie jakimś aspektem zegarów słonecznych.

Co zaś się tyczy avatara, czyli zdjęcia, to nie może być on większy niż 100x100 pikseli. Jeśli nie masz możliwości zmniejszyć swojego zdjęcia, to podeślij je do mnie, a ja je dostosuję. Mój adres to dharani@o2.pl

Pozdrawiam
Darek
Mamo, kup mi globus Warszawy.

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Powrót do Powitania