Długo by opowiadać jak to się stało ,że tu zawitałem. Mam nadzieję ,że Wam kiedyś opowiem o tym w realu przy "słonecznym napoju".
Nazywam się Waldemar Miłek obecnie mieszkam pod Toruniem. Prowadzę Pracownię Mozaiki Antycznej http://www.mozaikiantyczne.pl
Wspólnie z innymi osobami z tego forum a raczej pod ich kierownictwem, wykonałem i zamontowałem minimum 5"słoneczników" były to zegary o powierzchni ok 20 m.kw.Propaguję " słoneczną sztukę zegarową" pisząc felietony-sprawozdania z realizacji do gazet branży kamieniarskiej ( dotychczas ukazały się dwa).
Fotografuje też zegary słoneczne w trakcie moich wypraw.(kiedyś zapłaciłem nawet za możliwość sfotografowania zegara w pewnym meczecie) a moje fotki wysyłam jednemu z tutejszych forumowiczów ale .... .Przymierzam się do wykonania zegara w swoim ogrodzie ale nie potrafię samodzielnie go "wyliczyć"
W zegarach słonecznych -Interesuje mnie szczególnie oryginalność formy nazywam to "pomysłem na zegar" , zastosowany materiał , sposób obróbki.
POZDRAWIAM
P.S. Nie umiem umieścić "swojej podobizny"przy wypowiedzi a mimo moje twarzy bym chciał. Pomożecie?