Witam serdecznie

Przed rozpoczęciem korzystania z Forum przedstaw się pozostałym
użytkownikom. Zawsze miło poznawać nowych ludzi :)

Witam serdecznie

Postprzez Bonio » 20 lis 2015, 21:03

Na imię mam Tomek, mieszkam w Warszawie, ale kiedyś chętnie kiedyś wyjadę na Dolny Śląsk.
Od zawsze pasjonuje mnie technika i historia. I jeszcze wędrówki po kraju, lotnictwo, książki i ...
W wolnych chwilach pomagam jako wolontariusz w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej, zawodowo prowadzę księgarnię.

Forum odkryłem bardzo przypadkowo. Przyznaję, że pojęcie i wiedzę o zegarach słonecznych mam bardzo nikłą. I to właśnie "popchnęło mnie" na karty tego forum - bo jeśli czegoś nie znam to warto się poduczyć :)

pozdrawiam

Tomek
Bonio
Pasjonat

Re: Witam serdecznie

Postprzez Dharani » 20 lis 2015, 21:37

Witaj Tomek, cieszę się, że właśnie tu chcesz pogłębiać swą wiedzę. Mam nadzieję, że pomoże Ci tak Forum, jak i sam serwis Gnomonika.pl
Zależnie od naszych możliwości będziemy próbowali odpowiedzieć na każde pytanie :)
Pozdrawiam
Darek
Mamo, kup mi globus Warszawy.

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Postprzez Bonio » 21 lis 2015, 12:13

Czasami uśmiecham się patrząc na przewrotność losu - w zeszłym tygodniu opowiadałem swojej córce (5 l) o życiu ludzi w dawnych czasach, o maszynach i urządzeniach jakie ułatwiały ówczesnym ludziom życie. Oczywiście nie obeszło się bez wbicia patyka w ziemię i zaznaczeniu cienia, a potem obserwacji :)
Bonio
Pasjonat

Postprzez Dharani » 25 lis 2015, 12:35

Bardzo sprytna forma edukacji - przez zabawę :) Widać, że dobry z Ciebie pedagog.
Mamo, kup mi globus Warszawy.

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Powrót do Powitania