Wikipedia: zegar słoneczny

Komentarze do krótkich wiadomości z ostatniej chwili.

Moderator: Redaktor

Wikipedia: zegar słoneczny

Postprzez Redaktor » 30 mar 2014, 21:10

Jeden z polskich miłośników zegarów słonecznych wstępnie aktualizował na Wikipedii hasło "zegar słoneczny". (Krzysiek - bardzo dziękujemy). Warto odwiedzić ten serwis, by poznać szczegóły. Zapraszamy wszystkich do wspólnej edycji tego wpisu i uzupełniania brakujących informacji.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zegar_słoneczny

Obrazek

Jeśli nie masz jeszcze konta na Forum, to zarejestruj się.
Redaktor
Administrator

Re: Wikipedia: zegar słoneczny

Postprzez przemek » 1 kwi 2014, 00:15

Proszę, czujcie się zaproszeni do współpracy nad edycją tego hasła.

Wikipedia jest obecnie potężnym i powszechnie dostępnym źródłem informacji, choć w niektórych środowiskach bywa lekceważona. W każdym razie wiele osób szukających czegoś w internecie trafia właśnie na strony Wikipedii. Pomyślałem, że warto, aby mogli dowiedzieć się czegoś więcej, a najbardziej dociekliwi szybko znaleźli ścieżkę do serwisu gnomonika.pl - Kto wie, może dzięki temu zyskamy też nowych miłośników słonecznego czasu?

Mam świadomość, że tekst jest daleki od doskonałości i również ilustracje można byłoby znacznie wzbogacić (ja ograniczyłem się do wykorzystania zastanych zdjęć). Poza tym, w trakcie edycji pogubiła mi się większość linków...

Sądzę, że Forum Gnomoniki będzie dobrym miejscem do dyskusji o niezbędnych poprawkach, uzupełnieniach i potrzebie innych modyfikacji.
przemek
Pasjonat

Powrót do Krótko i na temat