Uruchomiłem właśnie na Gnomonice nową sekcję w dziale Kontakt: Nasze wyprawy (ZOBACZ)
Przeznaczeniem tego modułu jest dokumentacja i systematyzacja wszystkich naszych wypraw w poszukiwaniu polskich zegarów słonecznych. Już od pewnego czasu nosiłem się z takim zamiarem, gdyż notatki analogowe nie są aż tak przejrzyste, no a poza tym można się tak pochwalić osiągnięciami

Idea jest w skrócie taka, że po kliknięciu linku użytkownik otrzymuje widok listy wypraw podzielonych w grupy po 20. Na samej górze pojawia się zawsze wyprawa najnowsza. U góry i na dole znajdują się linki do kolejnych podstron z kolejnymi dwudziestkami. W takim widoku wyświetla się kilka szczegółów na temat trasy (np. odwiedzone miasta i data). Obok znajduje się miniaturka wyprawy w postaci pierwszego zdobytego tam zegara. Każda trasa jest klikalna, a po wejściu w nią otrzymuje się pełny widok z mapką i wszystkimi szczegółami jak ilość zdobytych zegarów lub ilość potwierdzonych zegarów już zniszczonych czy forma transportu. Jest też parę słów na temat samej trasy i tego, co obejmowała. Poniżej jest zawsze galeria z zegarami. Kliknięcie miniatury pokaże duże zdjęcie (można przechodzić do kolejnych zdjęć), a link pod miniaturą kieruje do strony konkretnego zegara w Katalogu. Jeśli opis zegara nie jest gotowy, to link nie będzie aktywny. Podobnie z miniaturą - jeśli nie przygotowałem jeszcze dużego zdjęcia, to miniatura nie będzie aktywna.
To w skrócie tyle - czekam na jakieś komentarze bądź sugestie