SPOTKANIE 2012

Informacje o planowanych spotkaniach, zaproszenia, relacje z imprez
i wypraw w poszukiwaniu słoneczników.

Proponowane terminy

29-30 września
0
Brak głosów
13-14 października
6
100%

Liczba głosów : 6

Re: SPOTKANIE 2012

Postprzez przemek » 1 paź 2012, 09:07

Cześć, ja z Rodzinką zatrzymam się w polecanym przez Gospodarzy hostelu Puffa.
Przy okazji: mamy imienne wejściówki do Centrum Nauki Kopernik (http://www.kopernik.org.pl/) i możemy wprowadzić dwie dodatkowe osoby bez kolejki. Bilety co prawda trzeba będzie kupić normalnie, ale za to wchodzi się praktycznie od razu, bez czekania, które w dni wolne może trwać nawet kilka godzin. Jeśli ktoś jest chętny, proszę o wiadomość poprzez wpis na tym forum.
Oczywiście, nie chcę robić konkurencji programowi naszego spotkania, ale spodziewam się, że w ciągu tych dwóch dni i tak zostanie jakiś czas wolny. Co do konkretnej pory wejścia umówimy się, jak już mniej więcej będzie wiadomo w zarysie, co jak i o której. (Jeszcze jedno wyjaśnienie: wspólne z nami wejście do Kopernika nie oznacza, że będziemy musieli poruszać się po Centrum razem, po prostu bilet kupuje się bez kolejki, a później każdy może chodzić swoim tempem tam gdzie chce i wyjść kiedy mu pasuje).
Pozdrawiam i czekam na ewentualną odpowiedź od zainteresowanych.
przemek
Pasjonat

Postprzez Dharani » 1 paź 2012, 11:37

Fajny pomysł Krzysiek :) Celujcie bardziej w sobotni wieczór, bo na niedzielę będzie sporo roboty :) Przy okazji: niedawno w Centrum Kopernika znalazłem równikowy zegar słoneczny - znajduje się w holu budynku Planetarium.
Mamo, kup mi globus Warszawy.

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Postprzez Dharani » 3 paź 2012, 12:32

Brakuje mi jeszcze potwierdzenia od manecilli, jurdema i aronde - będziecie na pewno? Organizujecie sobie nocleg? Jeszcze nieco ponad tydzień, ale trzeba się streszczać :) Mam nadzieję, że nagły wybuch milczenia nie oznacza braku dalszego zainteresowania zlotem.

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Postprzez iga » 3 paź 2012, 13:59

Mnie niestety nie będzie. Szkoda weekendu na Warszawę.
iga

Postprzez jurdem » 4 paź 2012, 22:02

Witam,
Słowo się rzekło ... więc przyjeżdżam, chyba że jakiś kataklizm pogodowy pokrzyżuje nam plany. Nocleg mam w "Longinusie".
Gdzie i o której się spotkamy?
Pozdrowienia, Jurek
jurdem
Pasjonat

Postprzez manecilla » 5 paź 2012, 08:04

jestem, czuwam i potwierdzam - noclegować się będę u przyjaciela (on też już o tym wie:)) pozdrawiam
manecilla
Pasjonatka

Postprzez Dharani » 5 paź 2012, 13:39

Fantastycznie :) No to wiemy już, że będzie nas przynajmniej 8 osób :)

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Postprzez Dharani » 8 paź 2012, 15:13

OK, do naszego spotkania już tylko kilka dni, zatem dalsze ustalenia. Spotkajmy się o 11 - 11.30 przy rotundzie PKO w Centrum (vis-a-vis wejścia do Metro Centrum. Mamy ustawioną fajną kawiarnią niedaleko. Mój numer w razie problemów: 512 259 629. Kto załatwia pogodę na niedzielę? :)

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Postprzez Gyh » 11 paź 2012, 19:10

Ja załatwiam słońce i niewielkie chmurki.
Szlak by to trafił Darku... Nie możemy być w weekend z Wami. Żałuję, ale nic nie da się zrobić. Mam tylko nadzieję, że spotkanie będzie niezapomniane i będzie dobrym przyczynkiem do dalszych działań... Pozdrów Zegarynkę. Odezwę się jeszcze telefonicznie

Gyh vel K
Gyh
Zegarmistrz

Postprzez Dharani » 12 paź 2012, 13:28

No trudno, choć oczywiście szkoda, niemniej spotkanie się odbędzie i muszę powiedzieć, że udało mi się załatwić niecodzienną atrakcję. Otóż muzeum w Pałacu w Wilanowie posiada w swych zbiorach zegar słoneczny, który dotąd nie był chyba nigdy eksponowany, choć opisała go pani Anna Kwiatkowska w książce o wilanowskich zegarach. Zegar będzie udostępniony w Pałacu w osobnej sali tylko dla nas, więc niestety kto nie przyjedzie ten go nie zobaczy. Jest to drugi w Polsce zegar słoneczny z armatką (jego mniejsza wersja znajduje się w Muzeum Przypkowskich w Jędrzejowie).

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Spotkania, imprezy i wyjazdy na słonecznikowe łowy