SPOTKANIE 2012

Informacje o planowanych spotkaniach, zaproszenia, relacje z imprez
i wypraw w poszukiwaniu słoneczników.

Proponowane terminy

29-30 września
0
Brak głosów
13-14 października
6
100%

Liczba głosów : 6

Re: SPOTKANIE 2012

Postprzez Rafał » 12 paź 2012, 17:43

Mnie też się nie uda Was odwiedzić. Zresztą zgodnie z przewidywaniami. Mam nadzieję, że nie będzie to jednorazowe przedsięwzięcie i kiedyś to powtórzycie. Wtedy może i ja w nim wezmę udział.
Będę trzymał kciuki za pogodę. Dobrej zabawy.
Rafał
Pasjonat

Postprzez Dharani » 12 paź 2012, 22:31

OK, Rafał, dzięki za info.
W związku z brakiem jakichkolwiek informacji od zainteresowanych naszym zlotem, jutrzejsze spotkanie rozpocznie się około godz. 13.00 (to godzina jedynego potwierdzenia od pewnego uczestnika - pewnego nie w sensie jakiegoś tam, tylko takiego, który udział potwierdził :) ). O tej porze rozpoczniemy jakieś działania. Natomiast w niedzielę zaczynamy o 10 rano w Wilanowie, gdzie jesteśmy umówieni na zwiedzanie. Mamy zapewnione darmowe bilety wstępu do Pałacu i Pokoi Myśliwskich (tylko my), gdzie zobaczymy przygotowany specjalnie na tę okazję zegarek.
Mamo, kup mi globus Warszawy.

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Postprzez Dharani » 14 paź 2012, 20:29

Donoszę, że impreza niedawno się zakończyła i chyba powiem w imieniu wszystkich uczestników, że była niezłym sukcesem. Mamy nadzieję wysłuchać opinie wszystkich uczestników. Będzie też oczywiście dokładna relacja z obu dni, ale póki co musicie zadowolić się dwiema fotkami zrobionymi dziś w Wilanowie.
Załączniki
IMG_7329a.jpg
Pod zegarem Kochańskiego na attyce Pałacu w Wilanowie: Jurek, Darek, Ela, Krzysiek, Iwona, Kasia i Zuza
IMG_7329a.jpg (91.06 KiB) Przeglądane 5862 razy
IMG_7205a.jpg
Ekipa zlotowa przy zegarze z armatką specjalnie dla nas wystawionym w Pałacu w Wilanowie - zdjęcie wykonane (z ogromnym poświęceniem) przez pracownika Muzeum: Iwona, Krzysiek, Ela, Zuza, Kasia, Jurek i Darek
IMG_7205a.jpg (78.32 KiB) Przeglądane 5862 razy

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Postprzez Zegarynka » 14 paź 2012, 20:54

Chciałam też dodać, że spotkanie odbyło się w przemiłej atmosferze i towarzystwie:) Pogoda natomiast specjalnie na nasz zlot obdarzyła nas pięknym słońcem, które jak wiadomo nakręca nasze zegary:)
Zegarynka
Pasjonatka

Postprzez Rafał » 14 paź 2012, 23:26

Jak kiedyś jeszcze będziecie potrzebować pogody to dajcie znać, załatwię :mrgreen:
Fajnie, że ten pierwszy, najważniejszy krok był udany. Siedem osób to już kawał imprezy. Na następne pewnie będzie trudno się w ogóle zapisać.
Zdjęcie zegara z armatą rzeczywiście z pozycji karkołomnej ale czy gdzieś można obejrzeć sam zegar? Tzn. niekoniecznie bez udziału ludzi ale tak żeby była większa zawartość zegara w zegarze. W rękach Jurka widzę fotoaparat więc pewnie jakieś foty będą. Czekam niecierpliwie. Ja też często "zapamiętuję" chwile aparatem.
Rafał
Pasjonat

Postprzez Zegarynka » 15 paź 2012, 10:36

Fotek zegara jest mnóstwo, bo to była jedyna i niepowtarzalna okazja, żeby go zobaczyć:) Był wyniesiony specjalnie dla nas z magazynu Pałacu w Wilanowie. Został uwieczniony przez wszystkich, którzy mieli potrzebny do tego sprzęt:) Dokładniejsze zdjęcia na pewno się ukażą razem z szerszą relacją dotyczącą spotkania.
Zegarynka
Pasjonatka

Postprzez manecilla » 15 paź 2012, 20:20

do zalet, które już zdążyła wymienić Zegarynka (i wspaniała pogoda, i przepyszna atmosfera, i fantastyczni ludzie), podsumowujących miniony weekend dorzucam statystykę: wczoraj wieczorem padł rekord, o godz. 22.42 na forum urzędowało 40 osób! Darku, można sprawdzić (po IP czy innych śladach bytowania), czy Twoje wizytówki, rozdane podczas naszych spacerów miały jakikolwiek wpływ na tę miłą statystykę?
manecilla
Pasjonatka

Postprzez manecilla » 15 paź 2012, 21:21

ponieważ wiem, że Ela i Darek mają więcej materiałów do ujarzmienia, dla zaspokojenia ciekawości Rafała wrzucam trzy wilanowskie ujęcia
Załączniki
Obraz 084.jpg
snajperem to ja raczej bym nie była, trochę mi zapalnik się minął z soczewką, ale tylko trochę:) to może dla zmylenia przeciwnika zmienię temat: nie sądzicie, że konserwatorzy lekutko przesadzili ze złoceniami na tarczy? te oznaczenia powinny być subtelniejsze czy tylko organiczny wstręt do świecidełek każe mi tak myśleć?
Obraz 084.jpg (47.33 KiB) Przeglądane 5841 razy
Obraz 102.jpg
chwilami pałacowe pomieszczenie przypominało poligon, a ekspozycja zegara zamieniała się w manewry wojskowe: cel - pal! wszystkie obiektywy wymierzone w lufę zdobywanego obiektu
Obraz 102.jpg (49.04 KiB) Przeglądane 5841 razy
Obraz 105.jpg
pozycje rzeczywiście były przeróżnie karkołomne, pokłony zegarowi oddał nie tylko nasz pałacowy opiekun; słonecznik z armatką nie oszczędzał nikogo, również Zuzię rzucił na kolana:))
Obraz 105.jpg (57.24 KiB) Przeglądane 5841 razy
manecilla
Pasjonatka

Postprzez Rafał » 15 paź 2012, 23:55

Dzięki, moja ciekawość została częściowo zaspokojona.
Co do tych karkołomnych wyczynów fotograficzno-ekwilibrystycznych to na drugiej fotce rzeczywiście zaszaleliście.
Brawurowy przyklęk Darka robi wrażenie :mrgreen:
Mam nadzieję, że obyło się bez kontuzji bo siedzenie na parapecie też wygląda na dość wymagające.
A poważnie to bardzo Wam zazdroszczę tych paru godzin bo wiem, że takie spotkania mogą być wielką przyjemnością.
Ta moja zazdrość to bardzo pozytywne uczucie, bez cienia zawiści i nie będę wbijał igieł w kukiełki :)
Rafał
Pasjonat

Postprzez Dharani » 16 paź 2012, 01:39

manecilla napisał(a):do zalet, które już zdążyła wymienić Zegarynka (i wspaniała pogoda, i przepyszna atmosfera, i fantastyczni ludzie), podsumowujących miniony weekend dorzucam statystykę: wczoraj wieczorem padł rekord, o godz. 22.42 na forum urzędowało 40 osób! Darku, można sprawdzić (po IP czy innych śladach bytowania), czy Twoje wizytówki, rozdane podczas naszych spacerów miały jakikolwiek wpływ na tę miłą statystykę?

Sam nie do końca rozumiem owo zjawisko, które również na bieżąco obserwowałem - nie wierzę jednak, żeby był to efekt rozdania kilku zaledwie wizytówek :) Bardziej podejrzewam zmasowany atak crowlerów, czyli mechanizmów internetowe serwisy indeksujących dla potrzeb wyszukiwarek. Krótko mówiąc: [......] wie :)

Obrazek
Dharani
Pasjonat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Spotkania, imprezy i wyjazdy na słonecznikowe łowy