Paryż szlakiem medalionów Arago i nie tylko

Informacje o planowanych spotkaniach, zaproszenia, relacje z imprez
i wypraw w poszukiwaniu słoneczników.

Paryż szlakiem medalionów Arago i nie tylko

Postprzez azer » 12 maja 2014, 20:23

Co prawda paryskie lato zapowiada się deszczownie ale jeśli ktoś planuje wypad, to chętnie się przyłączę, doradzę jeśli trzeba i postaram się pomóc w miarę możliwości.
Zamierzam dokończyć moje łowy na słoneczne zegary, póki nie znikną po kolejnych renowacjach.
No i chcę po raz kolejny przemierzyć Paryż szlakiem Arago :)
azer
Pasjonat

Re: Paryż szlakiem medalionów Arago i nie tylko

Postprzez mlose » 28 maja 2014, 22:46

Zatem w nawet w Paryżu zegary znikają!
Tego bym się po francuzach nie spodziewał, ...chyba że to nasi na budowach je eliminują metoda lekką mokrą ;)
mlose
Pasjonat

Re: Paryż szlakiem medalionów Arago i nie tylko

Postprzez azer » 31 maja 2014, 20:18

Niestety... Raczej nie winiłabym naszych rodaków, bow tym przypadku są bogu ducha winni :)
Za duże budowy odpowiadają nadal Francuzi (generalnie), jutro wybiorę się sprawdzić, czy jeden, szczególnie piękny (w kształcie Francji), wrócił na swoje miejsce, po takiej sporej przebudowie całego budynku.
Kilkakrotnie spotkałam się z odmową wstępu na wewnętrzne podwórko (mimo osobistego uroku ;) ), chociaż zegar stanowi dobro publiczne. Niestety, jedynie drogą sądową można takiego oportunistę postawić do pionu. Ech...
Nic to, nie dziś, to...kiedyś. ale NIE ODPUSZCZĘ!!!
Jeszcze sporo mi brakuje do kompletu, jeśli ktoś chętny, to serdecznie zapraszam!
azer
Pasjonat

Powrót do Spotkania, imprezy i wyjazdy na słonecznikowe łowy